Kurs:

Kom i gang med digitalisering

I dag er mye av hverdagen vår digitalisert, og det er lett å tenke at «det som kan digitaliseres, det er digitalisert». Det er feil. Tvert imot, det største potensialet for digitalisering er ennå ikke tatt ut. Den viktigste delen av næringslivet har så vidt begynt å dra nytte av digitalisering.

Håndverkere kan dokumentere arbeidet de gjør i en mobilapp
Håndverkere kan dokumentere arbeidet de gjør i en mobilapp

Neste kurs: Ta kontakt for dato og sted

Det er i helt vanlige virksomheter det største potensialet for digitalisering ligger. Helt vanlige virksomheter som ikke er digitale fra før av.

Digitalisering kan ikke erstatte rørleggeren når du har vannlekkasje, men digitaliseringen kan bidra til at rørleggeren får skiftet flere rør. Digitalisering kan hjelpe bonden med å dyrke mer mat, bedre mat og til å få en bedre arbeidshverdag. Det er den viktigste gevinsten med digitalisering, og det potensialet har vi bare sett begynnelsen av foreløpig.

Digitalisering handler først og fremst om prosesser, ikke om teknologi. De digitale løsningene er bare verktøy vi bruker for å gjøre prosessene bedre.

Små forbedringer kan skape betydelige resultater. Hvis et firma som omsetter for 30 millioner kan forbedre marginene sine med 2% gjennom digitalisering, utgjør det 600 000 ekstra på bunnlinjen hvert år. Hvis en bonde som omsetter for 2 millioner kan jobbe 5% mer effektivt, utgjør det 100 000 ekstra i året. Hvis en offentlig virksomhet med 100 ansatte kan jobbe 5% mer effektivt, gir det 5 årsverk ekstra i året.

Små endringer kan gi store resultater. Derfor er «hverdagsdigitaliseringen» viktig.

Dette kurset gir deg grunnlaget du trenger for å komme i gang med digitalisering. Du får en innføring i hva digitalisering er, hva digitalisering kan gjøre for virksomheten din, en introduksjon til noen viktige teknologier og du lærer hvordan du kan starte digitaliseringen av din egen bedrift. Du får mange eksempler fra norske virksomheter, og det er satt av tid til spørsmål underveis.

Agenda:

09:00 - 09:30

Introduksjon til digitalisering

09:30 - 10:20

Slik kan digitalisering hjelpe deg å jobbe smartere

10:20 - 10:30

Pause

10:30 - 11:15

De viktigste teknologiene

11:15 - 12:00

Slik kommer du i gang